Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Първи национален турнир по „Спортинг“ за Купата на НЛРС-СЛРБ

На 21 юли на стрелкови комплекс „Витска Елия“ край Плевен се проведе първият Национален турнир по ловна стрелба в дисциплината „Спортинг“ за Купата на НЛРС-СЛРБ. Състезанието е посветено на 120-годишнината на Националната организация и бе открито от Валентин Георгиев, председател на ЛРС-Плевен и член на УС на НЛРС-СЛРБ.

В турнира се включиха 47 стрелци от 16 ловно-рибарски сдружения, които сформираха 13 отбора от сдруженията в Монтана, Плевен, Поморие, Тутракан, София-запад, София-юг, Долна Митрополия, Казанлък, Велико Търново, Исперих, Враца, Айтос и Бургас. Всеки отбор бе съставен от 3-ма състезатели, а осем ловци участват само индивидуално, като някои от тях са регистрирани състезатели в Българската федерация по „Трап“, „Двоен трап“ и „Скийт“ (БФТС), но те оформиха отделно класиране. Единствената дама на турнира бе Кристина Живкова от ЛРС-Монтана.

Съдийската комисия, която ръководи това атрактивно състезание в новата за нашата страна дисциплина „Спортинг“, бе в състав – Йордан Йорданов – гл. съдия, и съдии – Йордан Банев, Георги Горанов, Иван Гюлев и Диян Стайков.

След оспорвана петчасова надпревара индивидуален победител стана Любомир Стефанов от ЛРС-София-запад, на почетната стълбичка се качиха още Цонко Дончев от ЛРС- „Гларус“-Поморие – втори, и Илиян Петков от ЛРС-Долна Митрополия – трети. Шестицата допълниха Даниел Павлов от ЛРС-София-юг, Станчо Вълчев от ЛРС-Карнобат и Любомир Атанасов от ЛРС-София-запад.

Съвсем заслужено купата за отборен първенец отиде при представителите на ЛРС-София-запад, второто място бе за стрелците на ЛРС- „Гларус“-Поморие, а доминацията на софийските състезатели бе затвърдена с третото място на ЛРС-София-юг. Шестицата бе оформена от достойното представяне на отборите на ЛРС-Бургас, домакините от ЛРС-Плевен и ЛРС-Казанлък.

Победител при представителите на БФТС стана Георги Тихонов, втори е Христо Захариев, а трети Денислав Върбанов.

Купите, медалите, грамотите, паричните и предметни награди бяха осигурени от НЛРС-СЛРБ. Националната организация поощри отборните победители до шесто място с 450 птици за разселване. Разбира се, сред най-ценните награди за призьорите бяха 6 абонамента за сп. „Лов и риболов“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ