140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Първи състезателни трепети с турнира The Lord of the Rod

Гребният канал в Пловдив стана арена на първото голямо състезание по спортен риболов за новия сезон – турнира The Lord of the Rod 2019. Участие взеха над 100 риболовци, мерили сили в индивидуална надпревара в две дисциплини – на плувка и фидер.

На Канала се събраха повечето от най- големите майстори на двата вида риболов, а и не липсваха обещаващи таланти от но­вата генерация. Както се очакваше, рибо­ловът не беше лесен. Хващаха се основно каракуди, с каквито националната ни рибо­ловна база е добре зарибена. Като бонус излизаха и шарани.

Победител при плувкаджиите стана из­вестният ни риболовец и двукратен на­ционален шампион Аркади Райчин. Той единствен от всички състезатели успя да премине границата от 15 кг улов и заслуже­но спечели турнира, следван от Били Докто­ра и Митко Митков.

В състезанието на фидеристите първото място заслужи Иван Атанасов, с две сектор­ни победи и през двата дни. Втори се наре­ди Красимир Сабахов – Локала, а трети е Пламен Иванов.

Турнирът премина в приятелска атмос­фера и с отличен награден фонд, а участни­ците благодариха на главния организатор Петър Лазаров.

Победителите

Аркади РАЙЧИН:

„Стана много интересно състезание, с два доста различни дни, през които поло­жих огромни усилия, за да извлека макси­мума. По-трудно ми беше през първия ден. Тогава се наложи доста да импровизирам със захранването, докато събера риби пред мен и да натрупам актив с каракуди. През втория ден имах късмета да съм тапа и бях задължен да се възползвам от този шанс. Е, получи се добре и в крайна сметка финиши­рах с две секторни победи и солиден улов“.

Иван АТАНАСОВ:

„Радвам се, че защитих титлата The Lord Of The Rod. Много труден риболов и оспор­вано състезание. Спечелих първия манш с разлика от 250 г. Вторият беше още по-ос­порван. Разлика само 100 г ми донесе край­ната победа. Благодаря на съотборниците си от КСР „Олимпик 2002“ за подкрепата. Благодарности и за перфектната организа­ция“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ