140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Първи заргани по морето

      Ентусиазирани морски риболовци споделят, че вече са открили сезона на заргана по нашето крайбрежие. Засега се хващат само единични екземпляри от рибите с човки и то преобладаващо дребни, но голямото есенно прииждане към нашите брегове предстои. Все пак появата на заргани през август може да се възприеме като предпоставка за силен есенен сезон.

     „Каишите“, както гальовно ги наричат по Черноморието, имат почитатели по цялото наше крайбрежие, а заради тях в пиковия сезон до морето пътуват и рибари от вътрешността на страната.

     Да припомним, че според нормативните разпоредби, записани в Закона за рибарството, минималната мерна граница за заргана е 25 см и хванати по-дребни риби трябва да се връщат обратно.

    По морето се забелязва известно раздвижване. Сафридът ту се покаже, ту изчезне задълго. Но продължава да е дребен, както му казват – граца. Хваща се и по някой и друг чернокоп. Кефловите риби също са на разположение на риболовците, не само по морето, но и в устията на повечето вливащи се реки.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ