140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Първо успешен лов, после курбан в ЛРД-Маломирово

маломирово лов

На фона на общо взето постната откъм резултатен лов картина в страната в село Маломирово откриха сезона с приличен, даже направо добър отстрел на пъдпъдъци. Някои от точните стрелци дори изпълниха дневната норма. Хвалят се с добра слука и други дружини от състава на ЛРС-Елхово.

Маломировските ловци под ръководството на Николай Владев избраха да открият сезона в м. „Каракилята, като още на ранина обходиха обширни площи, предимно ожънати ниви, където има подходящи местообитания за дребните птички.

Кучетата току правеха обичайните стойки, след което отекваха изстрели. Заредиха точни попадения Галин Минчев, Добромир Владев, Янко Илчев. Всичко това вдигна настроението на групата, а след всяко попадение следваха поздравления към майстора. Е, имаше и закачки при някои „сватбарски“ изстрели. Но без тях не може, това е част от лова.

маломирово лов

Шоуто не продължи дълго, интензивен лов се проведе за около 2-3 часа, докато слънцето взе да напича. За това време шестте ловци от групата направиха общ отстрел от 40 пъдпъдъка и бяха доволни от интензитета на стрелбата, както и от отличната работа на кучетата.

По обяд цялата дружина, някои заедно със семействата си, се събраха на своята база – на Заслона в близост до селото. Там вече се подготвяше традиционния курбан – за здраве и сполука през новия сезон. Общата маса бе изнесена на открито, под вековните дървета, които дават живителна сянка в жегата. Веселата част продължи до късно вечерта, все пак на празник – като на празник.

На следващото утро групата беше отново в бойна готовност и на „работен режим“. Слуката се оказа по-скромна от предния ден, но все пак имаше пъдпъдъци на висулките на всеки ловец.

В първия уикенд от новия сезон ловците от ЛРД-Маломирово наблегнаха изцяло на пъдпъдъците, но тепърва ще насочват вниманието си и към гургулици. С тях също имат отколешни традиции в лова и изобщо не ги пренебрегват.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ