Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИСИЯ “ЕВРОПЕЙСКИ И НАЦИОНАЛНИ ПРОЕКТИ И ПРОГРАМИ”

На 9 януари 2018 г. се проведе първото редовно заседание на Комисия „Европейски и национални проекти и програми“ към УС на НЛРС–СЛРБ. На заседанието се обсъди мандатната програма на УС на НЛРС–СЛРБ за периода 2017-2021 г., възможностите по оперативните програми и програмите за териториално сътрудничество през 2018 г., както и формата за информиране на сдруженията за тези възможности.

Предвид естеството и характера на работа в Националната организация се прие, ежегодно на база на мандатната програма да се изготвя годишен план за работа на Управителния съвет, който да се отчита пред ОС на НЛРС–СЛРБ.

По отношение на възможностите на оперативните програми и програмите за териториално сътрудничество се обсъдиха програмите за „Гърция – България“, „Румъния – България“, „България – Сърбия“, „България – Македония“, „Дунав“ и „Балкани – Средиземно море“, както и Програма за развитие на селските райони и Оперативна програма “Oколна среда”.

Комисията се обедини около това сдруженията, членове на Националната организация, да бъдат информирани периодично за възможностите и сроковете за кандидатсване, които предлагат програмите, както и около това, че за един успешен проект са важни следните неща – партньор, добре подбрана тема и приоритетна ос, капацитет за изготвяне и управление на проекта.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ