Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Първо заседание на Консултативния съвет по поземлени отношения

заседание

Консултативният съвет по поземлени отношения ще търси решения, свързани с дългосрочното и устойчиво ползване на земеделските земи. Това каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев на първото заседание на консултативния орган, което се проведе в МЗХ.

Той посочи, че дългосрочните отношения при ползването на земеделските земи са отговор на въпроси като напояването, увеличаване на трайните насаждения, ползването на пасищата и развитието на животновъдството. Министър Вътев подчерта, че въпросите се обсъждат в този формат, защото браншовите организации са част от агрохранителната верига.

В това заседание участва и председателят на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев, който изтъкна ролята на ловните организации по места за опазването и обогатяването на биоразнообразието в земеделските земи.

заседание

Зам.-министърът на земеделието и храните Георги Тошев съобщи, че на първото заседание са приети вътрешни правила за работата на консултативния орган. Всички решения, включително и новият дневен ред за следващото заседание, са приети единодушно, а разговорите са проведени в конструктивен диалог. След следващия Консултативен съвет ще бъдат представени конкретни предложения за промени в нормативната база, допълни заместник-министър Тошев.

В консултативния съвет основна роля ще имат Българската асоциация на собствениците на земеделски земи, Българската аграрна камара, сдружение “Обединени български животновъди”, Българската асоциация за биопродукти, Браншова камара „Плодове и зеленчуци“, Националният съюз на говедовъдите.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ