Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Пазарджик – Ловците даряват 3000 лв. за дрон на планинските спасители

пазарджик дарени

За поредна година в края на Коледните празници се проведе Коледния благотворителен лов, организиран от СЛРД“ Сокол 1893“- Пазарджик. Пазарджишките ловци са известни с щедростта си и благотворителните инициативи, в които участват.

През годините събираха парични помощи за детски градини, за деца без родители, за пострадалите от Хитрино, за болни колеги и семействата им.         Тази година, по предложение на члена на  Управителния съвет на сдружението – Андон Андонов, решиха да подкрепят инициативата на ДФ Планинско спасяване – Пазарджик за закупуване на дрон за издирване и спасяване с термокамера, който да се ползва от всички институции от област Пазарджик, имащи отношение към тази дейност.

пазарджик дарени

Сутринта на сборния пункт се наблюдаваше видимо оживление. Бяха се събрали над 50 ловци – членове и гости на ЛРС-Пазарджик.

Председателят Евгени Абаджиев благодари на всички участници в благотворителния лов, като обяви и събраната сума – 3000 лв.

„ Дори и един човешки живот да се спаси, значи си е заслужавало“ – допълни той.

пазарджик дарени

Организацията бе на много високо ниво. Домакините бяха подбрали две перфекти ловни полета, в които разселиха 100 фазана.

След направеният инструктаж от ръководителите на лова ловците, разделени на две групи, поеха към съответните терени. Получи се прекрасен ловен празник, изпълнен  с приятелско настроение. Всички участници се похвалиха с добра слука.

пазарджик дарени

Домакините бяха организирали и празничен банкет за всички участници с вкусна храна и богата музикална програма.

пазарджик дарени

Не мина и без дядо Коледа и Снежанка, които изтеглиха и печелившите от томболата.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ