Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Пернишки ловци дават дежурства срещу бракониери

дежурства ловци

Дежурства за опазване на дивеча от бракониери дават ловци в 32-ра дружина в пернишкото село Големо Бучино. Мъжете пазят гората преди всеки лов, а в делничните вечери обикалят ловните райони.

Монтирани са 15 камери за наблюдение в Люлин планина, които се следят непрекъснато. Трудът на членовете на дружинката дава плодове и този сезон засега са първенци в отстрела на дива свиня в ЛРС-Перник.

дежурства ловци

Изобилието на дивеч се дължи и на факта, че повече от пет години се пазят свинете майки и не стрелят по женски прасета.

Затова слуката е заслужена, коментира председателят на дружинката Младен Младенов.  Дванадесет диви свине са ползвани от началото на сезона от членовете на 32-ра ЛРД. Късметът ги застигна още в първия излет , а на втория отстреляха шест глигана.

Актив от пет безукорни попадения регистрира  Божидар Василев и грабна титлата за най-добър стрелец. С отличен мерник са и са Емил Енчев, Бойко Митков и Владимир Владимиров.

дежурства ловци

Бучинските ловци  построиха и два заслона, на които отдъхват след всеки излет. Вдигнаха ги в местностите „Кърменец“ и „Габър“ в рамките на три години. Мъжете направиха и чешма, която се ползва от всички преминаващи в района.

Седемдесет души членуват в 32-ра ЛРД. Те ловуват в землищата на пернишките села Големо Бучино и Драгичево.

Ася Асенова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ