Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Пернишките ловци са твърдо решени да си изградят стрелбище

Ася АСЕНОВА

Да бъде намерен вариант за изграждане на стрелбище в района на Перник, настояват ловците от тамошното сдружение. Повече от 20 години те няма къде да усъвършенстват стрелковите си умения, а това в крайна сметка е нормална нужда на всеки представител на ловната гилдия в съвременния свят.

Старото стрелбище в кв. „Калкас” не се използва, защото отдавна не отговаря на законовите изисквания. Освен това с разрастването на квартала то се е оказало  на 200-300м от къщите. ЛРС-Перник е направило официално запитване до главния архитект на областния град дали на негово място може да бъде изградено и лицензирано ново съвременно стрелбище. Отговорът е бил отрицателен и категоричен.

Междувременно местните ловци направили оглед на бившия птичарник в  м. „Каменна могила” и установили, че там е напълно възможно да се построи стрелбищен комплекс. Те проверили собствеността на земята и се оказало, че теренът влиза в границите на рудник „Република”, който е собственост на Христо Ковачки. „Възможността теренът да ни бъде преотстъпен е минимална”, споделят с тъга в гласа жадните за нов дружествен стрелбищен комплекс перничани.

Управителният съвет на сдружението ще продължи да търси варианти, като евентуално ще се ориентира към закупуване на общинска земя, след като продаде терена, върху който се намира старото неизползваемо стрелбище.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ