Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Петър Руйков остава начело на ЛРС-Петрич

На 10 юни 103 представители на ЛРС-Петрич, избрани на общите събрания на дружините, представляващи 1600 членове на сдружението, проведоха отчено-изборно събрание. Официални гости на събранието бяха кметът на Петрич Димитър Бръчков, народният представител Георги Динев, председателят на ОБС-Петрич Георги Тренчев, председателят на ловно сдружение „Сокол 1920”-Сандански Кирил Спаневиков и Георги Тошев, председател на контролния съвет на НРЛС-СЛРБ.

В изнесения доклад председателят Петър Руйков подчерта, че постигнатите резултати по стопанисването, опазването и разумното ползване са обнадеждаващи и са гаранция за бъдещи успехи. През годината се разселени над 1000 птици от видовете тракийски кеклик, яребици, фазани и полудиви патици. Води се успешна борба със хищниците, отстреляни са 28 вълка, 60 белки и десетки скитащи кучета.

Бурни бяха ръкоплясканията на членовете на общото събрание, когато председателят изказа голяма благодарност на Общинския съвет и кмета на Петрич Димитър Бръчков, които намериха сили и решиха сдружението да се сдобие със собствена сграда. На събранието кметът Димитър Бръчков официално връчи договор за дарение с решение на ОБС-Петрич, че общината дарява сградата на улица “Сандо Китанов” 9 на ЛРС-Петрич.

Общото събрание избра нови ръководни органи, като за председател единодушно бе преизбран Петър Руйков.

 

Повече информация в бр. 25 на в. “Наслука” на 21 юни

 

Димитър Китанов

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ