140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Петър Сотиров, председател на Първа градска дружина Омуртаг:

   По повод силния старт на Първа ловно-рибарска дружина в гр. Омуртаг в свинския лов потърсихме за коментар председателя Петър Сотиров.

   Тръгнахте ударно, първо с трофеен глиган, сега още три на един излет?

  Да, на старта записахме успех с отстрелян 220 кг глиган. При това точен се оказа ветеранът в дружината ни Осман Османов, който е на 74 години. На втората неделя ударихме още три прасета. Този път сред майсторите попаднаха Стойчо Николов, Сунай Фетов, Стоян Петров. Има движение на животни из нашите ловни полета и се надяваме на добър сезон.

   С птичия лов как е положението при вас?

   Пъдпъдъци имаше само при първите излети и то епизодично. Повече стреляхме по гургулици. Все пак това си е тренировка в полеви условия за точна стрелба. Ето, сега при свинския лов си личи кой е излизал за гургулици.

   Какви са впечатленията ти от новия сайт „дивото“?

   Имахме нужда от наш сайт като divoto.bg и се радвам, че вече разполагаме с него. Влизам често, чета доста неща. Така можем да контактуваме помежду си, да намираме съмишленици и нови запознанства. Ловци, дори да са непознати, винаги ще намерят общ език.

   Вестник „Наслука“ си е хубав, четем го, но излиза само веднъж седмично, а чрез Дивото получаваме ежедневна информация на тема лов и риболов.

 

                                                                                                                    Разговаря Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ