Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Петър Вангелов е новият председател на ЛРС-Свиленград

На 5 май се проведе общото отчетно-изборно събрание на ЛРС-Свиленград. От представения доклад на управителния съвет стана ясно, че организацията е в стабилно финансово състояние, а добрите резултатите от ловностопанската дейност са предпоставка за успешни ловни сезони.

Делегатите на събранието единодушно избраха за нов председател на ЛРС-Свиленград Петър Вангелов, досегашен специалист по лова в сдружението. Новият управителен съвет се състои от 15 члена. За председател на контролната комисия бе избран Петко Пачев. Делегати на ОС на НЛРС-СЛРБ ще бъдат Петър Вангелов, Атанас Кърчев, а резерва е Николай Конопов.

 

Петър Вангелов, председател на ЛРС-Свиленград, пред списание „Лов и риболов“:

„Основите предизвикателства пред новото ръководство са разписани в закона за лова – увеличаване на дивечовите запаси, добра организация на ловностопанската дейност, надявам се и на добри резултати и в провеждане на ловен туризъм. Имаме традиции в това отношение, така че не се съмнявам, че ще имаме успехи.

Имахме известни опити от една дружина да се отцепва от сдружението, но се справихме с проблема. Като дългогодишен ръководител на сдружение мога да твърдя, че няма тенденции за разцепление на организацията. Някои дружини работят по обогатяване на материалната база и ръководството ги подкрепя.

Като цяло не очаквам особени предизвикателства, които да са по-различни от работата, която съм вършил досега. Приех предизвикателството да стана председател на ЛРС-Свиленград, тъй като от много години давам силите и енергията си на нашето сдружение и неговият просперитет се е превърнал с кауза за мен.“

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ