Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Пети ловен събор в тервелските гори

С черешово топче бе даден стартът на петия по ред семеен ловен събор в гората край село Божан на ЛРС-Тервел. Имаше голямо настроение и много емоции, като всяка една дружинка си подготви по едно-две агнета на фурна, а сдружението подготви също с две агнета курбан, който беше раздаден на всички празнуващи. Богати бяха и скарите край дружинките, върху които се печаха мръвките.

Съборът бе открит от председателя на сдружението инж. Веселин Влаев, който раздаде и грамотите на най-добрите дружинки през изминалия ловен сезон – за най-много диви свине бяха наградени дружинките в села Безмер, Жегларци и Полковник Савово, за фазани село Жегларци и за пъдпъдъци село Коларци. За най- много остреляни хищници бяха наградени Иксан Аблигазов от дружинката в село Коларци и Николай Пасков от село Перловци. 

Състояха се състезания по теглена на въже и по ловна стрелба за девойки и жени, а най-голямата награда от томболата бе въздушна пушка. Имаше и изложба на пити, кексове и баклави, подготвени много добре от нежните половинки на ловите. Празникът продължи до късния юнски ден с много веселие, хора и танци. 

 

Повече информация в бр. 25 на в. “Наслука” на 21 юни

 

Георги Ников

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ