140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Пловдивчани хванаха шаран 22,5 кг от язовир „Ивайловград”

язовир "Ивайловград"

Иван Гърев (на 44 г.) от пловдивското село Царимир и компанията му от Пловдив Николай, Иво и Боро са прекарали седмица на язовир „Ивайловград“ под Сеноклас, в м. „Вечния огън”.

В началото на престоя им на вода времето е било нестабилно, ветровито и не са имали кой знае каква слука. Поддържали хранително петно на 200 м и вкарвали въдиците с радиоуправляема лодка.

Търпението им е възнаградено чак на петия ден. На 13 август, към 8 сутринта малко след като са презаредили въдиците, ударил голям шаран на Иван. Влезли с лодка в критичните моменти, понеже рибата била много буйна и имало рискове да заплете въдиците на колеги от съседен бивак.

язовир "Ивайловград"

Справили се с всички перипетии и прекрасен шаран с тегло 22,5 кг попаднал в кепа.

Налетял на две накиснати царевички със силиконов косъм. Закачил се е здраво и линията издържала на зверския напън при съпротивата.

Този трофей в действителност е осмислил излета на пловдивчани на язовир „Ивайловград”. Има ли са още няколко доста по-малки шарана, както и каракуди и кефали, за които дори не си струва да се говори. След подобаваща фотосесия трофеят е освободен.

Рибарската група на Иван твърдо спазва принципа „хвани-пусни“ и по този въпрос няма никакви разногласия.

Затова апелират към всички колеги да пускат уловените от свободни водоеми шарани, за да се съхрани популацията им и да ги имаме и в следващи години.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ