140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Победа на наши спинингисти в Босна и Херцеговина

състезание босна и херцеговина

Общо 18 отбора от по трима състезатели се събраха за второто издание на междуна­роден турнир по спинингов риболов в Босна и Херцеговина. Българите взеха участие с три отбора и по най-убедителен начин за­щитиха авторитета си на актуален световен шампион в спининга.

Състезанието се е провело на река Же­лезница при доста екстремни условия. Със­тезателното трасе е разделено на 3 сектора по 36 бокса, като във всеки сектор има по един състезател от отбор.

Ловили са се диви риби в изключително трудни условия – бърза вода и множество подводни препятствия и закачки. През вто­рия ден, заради паднал през нощта дъжд, водата се е размътила и това е наложило да се въведат някои тактически корекции. Бъл­гарите бързо са се ориентирали и са измък­нали максимума от сложната обстановка.

състезание босна и херцеговина

Престижна победа в турнира са извоюва­ли нашите момчета от отбора на „Fish 24”, а Кристиян Близнашки е взел и купата на ин­дивидуален победител. Впрочем, всяко име в състава на победителите е достатъчно авторитетно. За „Fish 24” играха Кристиян Близнашки, Тодор Костадинов и Петко Ива­нов. Тодор Костадинов е световен шампион, а младокът Кристиян Близнашки е национа­лен шампион в Троут Ареа риболова за тази година.

състезание босна и херцеговина

Второто място в крайното класиране също е наше – за тима „Fishing Zone”, къ­дето личи името на световния вицешампион Люси Дремалов.

Българската школа в спининга отново се доказа в Босна и Херцеговина, а това ни носи дивиденти и трупаме авторитет в риболовния свят.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ