140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Почина дългогодишният водещ на предаването “И рибар съм, и ловец съм” Любомир Методиев

Тази нощ си отиде нашият колега Любомир Методиев, водещ на предаването “И рибар съм, и ловец съм” по програма „Христо Ботев” на Българското национално радио.

Ето какво сподели главният редактор на програма “Христо Ботев”, Весел Цанков:

“Всички слушатели помнят неговия благ и спокоен глас, приятния маниер, с който говореше в “Дядовата ръкавичка” или в ловно-рибарското предаване, или пък водеше своята авторска рубрика в “Голямата къща на смешните хора” всяка последна на месеца неделя вечер. Любо Методиев беше един наистина благ и много стриктен, много отговорен човек, с когото се работеше много лесно и можеше да се намери общ език.”

Любомир Методиев е роден в Русе през 1953 г. Завършил е Техникум по полиграфия и фотография и Факултета по журналистика към СУ “Св. Кл. Охридски”. Работил е във в. “Народна култура” и в хумористичната страница на в. “Кооперативно село”. От 1990 г. е редактор, а след това и старши редактор в редакция “Хумор и сатира” на програма “Христо Ботев”. През 2018 г. се пенсионира, но продължава активно да работи в БНР. Водещ на култовото предаване “И рибар съм, и ловец съм”. Автор е на хумористични книги (“Господ е българин”, “Случи ми се случка”, на стотици разкази, фейлетони и стихотворения, публикувани в различни вестници и списания, на сценарии за телевизионни и радиопредавания, на спектакли, играни в различни градове на страната, както и на песни от фестивала на хумористичната и сатиричната песен “Златният кос”.

Да почива в мир!

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ