Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Подледните рицари с нов шампион: „Гоу Фиш”

Варненският риболовен клуб „Гоу Фиш” се окичи с шампионската титла по спортен риболов на лед за 2018 година. Тимът от морската столица спечели изумителната битка за първото място, която се състоя този уикенд на язовир „Малък Беглик” в Родопите и си заслужи златните медали. Втори в крайното класиране завършиха състезателите на „Мосела”, а третото място е за многократните шампиони от последните години „Майсторски риболов”.

Интригата в този последен четвърти кръг беше невероятна, тъй като най-малко четири отбора имаха шанс за класиране в тройката, а три от тях се бориха за титлата. Донякъде изненадващо, победител в турнира стана тимът на „Риболовен свят”, но те имаха по-слаби резултати от предишни състезания и останаха извън тройката. В крайна сметка десетина костурчета повече майсторски улов се оказаха решителни за „Гоу Фиш” да триумфират съвсем заслужено с шампионската титла.

„Показаното майсторство в първенството беше действително на невероятно високо ниво. Повече от 20 години организирам състезания на лед, но за пръв път видях такава надпревара. Поздравявам всички отбори, те може да се гордеят, че бяха участници в този изключителен шампионат”, заяви председателят на секцията по риболов на лед в БФРС Йордан Софков.

Индивидуален първенец на България за 2018 г. е Слави Лазаров от „Мосела”. Той удържа бляскава победа в последния кръг срещу претендента за титлата Станислав Кузов от „Гоу Фиш”, а третото място заслужено зае Никола Стефанов от „Гоу Фиш”. Това е втора шампионска титла за Лазаров, след триумфа му през 2016 година.

Допълнително ще ви представим официалното класиране и още подробности от завършилия шампионат на ледените рицари.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ