Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Подпалиха кучкарник на „Animal Hope“, кучета изгоряха живи

Районната прокуратура във Варна разследва палежа на кучкарник на неправителствената организация „Animal Hope“ във Варна, съобщиха от държавното обвинение.

Палежът е извършен на 21 февруари около 22:05 часа.

Подпален е навес с кучешки колиби в местността Боровец край Варна, в които били отглеждани кучета.

Извършват се процесуално-следствени действия за установяване на извършителя на престъплението. Назначени са пожаро-техническа и ветеринарномедицинска експертиза, тъй като две от животните са изгорели живи, а други две са с тежки изгаряния. Разследването продължава.

В официалния си профил във Фейсбук от неправителствената организация написаха:

„Мечо и Беки са звездички… Загинали са в агония, докато се опитват да се скрият в къщичките си… изгорели са ЖИВИ, заедно с къщичките си… Джак и Джеймсън са обгорели до неузнаваемост и се борят за живота си в клиника… На силни обезболяващи и успокоителни са… Ако оцелеят и двамата ще имат тежки увреждания, единият вероятно ще остане сляп…Имаме нужда от помощ за разчистване на отломките и всякаква друга помощ, свързана с възстановяване на всичко разрушено – къщички, огради, мрежи… Опитваме се да бъдем силни… заради тези, които оцеляха и още се опитват да излязат от преживения шок…. Опитваме се да бъдем силни, но… не ни се получава… Крещим… от безсилие… от ужас и от болка“

От „Animal Hope“ твърдят, че има заподозрян, който месеци наред е упражнявал физически и психически тормоз над служители на организацията и срещу който има подадени повече от 10 жалби в полиция и прокуратура.

Официално от държавното обвинение обаче не съобщават за заподозрян или задържан по случая.

Източник: www.dir.bg

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ