140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Поредна слука с вълк през тази година за ловец от ЛРД-Шилковци

шилковци вълк

Малцина ловци могат да се похвалят с такава слука – след отстреляни през март вълк и вълчица, за което сайтът SLRB.BG вече информира, Станимир Денчев от ловната дружина в с. Шилковци, отстреля още един

Когато пред него се появяват два такива хищника, ловецът стреля и уцелва над 30-килограмова вълчица. Като добавка се прибира вкъщи и с лисица.

шилковци вълк


Станимир Денчев напомня, че повече от 30 години излиза на индивидуален лов за хищници. Както си му е редът, направил си е чакало, стървилище и вечер е там, а сутрин се прибира, обикновено с поредната слука.

„Постоянство трябва, за да се разчита на успех с хищниците,” обяснява ловецът. Той е най-запаленият по този лов не само в шилковската дружина, но вероятно и в цялото ловно сдружение в Елена.

През отминалия ловен сезон е отстрелял около 60-70 хищника – не ги е броил. И това не е изключение. А тази година само между двата отстрела на вълци има в актива си още десетина хищника.

шилковци вълк

Не пропуска да се похвали, че трофея от череп на  отстреляния през март вълк е оценен със златен медал. А кожата на хищника ще препарира, за да му остане и тя за спомен.
Ловецът казва, че когато преди години държавата плащаше за отстрелян вълк, чакал, той давал взетите пари за дружината в Шилковци, която е част от състава на ЛРС-Елена.

„Такива средства могат да се използват за купуването на необходимите фуражи за подхранването на дивеча, за направа или ремонт за хранилки,” обяснява ловецът и добавя, че и в бъдеще, ако се предоставят пари за отстреляните хищници, те пак ще са за дружината.

Милка Денева

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ