140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Посрещаме световния елит на язовир „Широка поляна“

Известният журналист и риболовец Станил Йотов е сред главните организатори на предстоящия световен шампионат по подледен риболов, който ще се проведе у нас в края на януари. Г-н Йотов беше любезен да сподели някои подробности от кухнята, все пак ние за първи път домакинстваме на световния елит в зимната риболовна дисциплина.

„Участие в световното първенство са заявили 15 отбора. Тук ще са всички страни с традиции в тази риболовна дисциплина – Русия и бившите руски републики, скандинавските страни, някои от съседите ни. Най-многобройна е делегацията от САЩ, те идват с 15-членен състав. Гостите ще бъдат настанени в хотел „Парадайс“ в курорта „Цигов чарк“ край язовир „Батак“. Състезанието ще се проведе на язовир „Широка поляна“, където се предвижда да има здрав лед в края на януари. Очаква се да присъстват и знатни гости, начело с президента на ФИПС Клаудио Матеоли.

Относно регламента, шампионатът е с продължителност от 21 до 27 януари. През първите дни ще се провеждат тренировки, а самото състезание ще е в двата дни от уикенда – 26 и 27 януари. Всеки отбор е съставен от петима основни състезатели, които ще играят в различни сектори, според изтеглен предварително жребий. Продължителността на всеки манш е 3 часа. Класирането е на база теглото на уловената риба. Отборното класиране е сумарно, според наказателните точки на петимата състезатели от отбора. Крайното отборно класиране се оформя след обобщените резултати от двата състезателни дни.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ