Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Празник на рибаря на повече от 40 години

Спас СПАСОВ

За 44-и пореден път ловно-рибарските сдружения от Пазарджишка област отпразнуваха Деня на рибаря – Никулден, по стар стил.

Домакин на тържеството сега бяха членовете на сдружението във Велинград, а на него присъстваха щатните състави и представители на УС на ЛРС-Батак, ЛРС-Пещера, ЛРС „Глиган”-Панагюрище, ЛРС „Марица 1999”-Септември и ЛРС „Сокол 1893” в областния град.

Сред официалните гости на празника бяха председателят на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев, главният секретар на Националната организация Даниел Тошков, народният представител Сергей Кичиков, кметът на община Ракитово Костадин Колянов, директорът на РВГ-Пазарджик Ангел Кузманов, директорът на ДГС-Селище Велизар Чопаков и др.

Председателят на ЛРС-Велинград Венко Бозев приветства

всички присъстващи с „Добре дошли!” и продължи: „Това е една традиция с история повече от 40 години и се спазва от ловно-рибарските сдружения в областта вече десетилетия, с което ние не случайно се гордеем. Все пак тя е единствена в страната.”

Инж. Васил Василев поднесе приветствията на УС на Съюза и сподели, че е впечатлен от тази дългогодишна инициатива и сплотеността на сдруженията в областта.

На мероприятието се роди идеята да бъде създаден регионален съвет на ловно-рибарските сдружения за сътрудничество помежду им.

Още информация за милото празненство може да прочетете в бр. 1 на „Рибар“, който излиза като приложение на в. „Наслука“.

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ