140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Празник на риболова в Пловдив с престижно състезание

Празник на риболова в Пловдив с престижно състезание

Гребният канал в Пловдив отново стана арена на големи риболовни страсти. Този път в Града под тепетата се събраха елитни състезатели и ентусиасти от две култови дисциплини – на плувка и на фидер, за да премерят сили в двудневния индивидуален турнир „The Lord of the Rod 2018“. Както бе обявено по-рано от организаторите от MFTACKLE, състезанието е отворено за всички желаещи. На старта се явиха общо 112 състезатели: 53 плувкаджии, 47 фидеристи и 12 деца, участвали в състезание по риболов на плувка в неделния ден.

За възрастните турнирът протече много оспорвано и през двата състезателни дни. Ловиха се основно каракуди, а шараните бяха бонус и често решаваха спорове на тема „кой кого“. Като че ли по-резултатни бяха плувкаджиите, които натрупаха общ улов от 407 кг. Сред участниците имаше и светила от състезателния риболов, а някои от тях действително показаха високата си класа и заеха челните позиции. Шампион при плувкаджиите стана Заприн Манолов, който завърши с равни точки с Антон Миленов, но имаше по-добър улов в актива си. Третото място е за Константин Константинов. Любопитно е да се отбележи, че многократният шампион в тази дисциплина Пламен Пантелеев приключи с най-голям общ улов, но остана четвърти.

При фидеристите битката също беше оспорвана, а подреждането на призьорите бе обявено след продължителни съдийски изчисления. Победител е Иван Атанасов, следван от Калин Учиндолски и Красимир Сабахов. Общият актив на фидеристите е 370 кг риба.

Детското участие беше по-скромно – само 12 малчугани заеха позиции на състезателното трасе, но пък се хвърлиха с много жар и емоции. Георги Стефанов дълго време беше лидер, но уловен едър шаран от Димитър Томов към края на състезанието го направи победител, а Стефанов трябваше да се задоволи с второто място. Трети е Мартин Йорданов.

За победители и призьори имаше големи купи и солидни предметни награди – щеки, уипове, платформи, макари и др.

Крайното класиране в топ 10 на двете атрактивни дисциплини може да намерите в бр. 40 на „Рибар“, който излиза като приложение на в. „Наслука“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ