Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Председателски лов в ЛРД-Тервел 2

Николай МИРЧЕВ

Всички условия за успешен ловен излет бяха налице в съботния ден в ловно-стопанския район на ЛРД-Тервел 2, която е член на едноименното сдружение, чийто дългогодишен председател е инж. Веселин Влаев. Гости на тервелските ловци бяха генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Николаевич Лукянчук и представители на сдруженията от Добрич, Крушари и Вълчи дол, водени от своите председатели. След предварителния инструктаж, в продължение на 6 часа бяха реализирани две гонки. Ловците бяха подпомагани и от 5 кучета, специално обучени за лов на дива свиня. Времето беше слънчево и топло, а безветрието допълнително окуражаваше опитните ловци. Пресните следи от животните също предвещаваха добра слука. Да, ама не! Някои видяха прелитащи фазани, други – зайци, но помен от желаните диви прасета така и нямаше.

В плюс за всички останаха изминатите километри на чист въздух и слънце и отвореният от голямата умора апетит. Домакините от Тервел бяха взели мерки за реализиране на „План Б” и поканиха своите гости на маса с какво ли не, за да обсъдят ловния ден. Сергей Николаевич не пропусна да окуражи всички с думите: „Днес още веднъж доказахме, че като славяни, както умеем да работим, така умеем и да се веселим. Излязохме на лов за диво прасе, но видяхме фазан и заек. С други думи – направихме генерална репетиция. При нас, ловците, отдавна е утвърдено убеждението, че както при спортистите е по-важно участието и днешната ни среща доказва това. Защото сега поне 1-2 седмици ще говорим за преживяното днес от всички: какво видяхме, какво чухме… Благодаря за гостоприемството, което при вас е традиционно. Пожелавам на ловните организации, в които членувате, да укрепват още повече. Животът се развива и традицията в ловните дейности – също, както всичко останало. Желая ви здраве!”

Благодарност към домакините отправи и Илия Михайлов, председател на УС на ЛРС-Добрич и член на УС на НЛРС-СЛРБ. Той подчерта, че осъщественият лов е добавил още един спомен от съвместната работа между деветте сдружения, които през 2016 г. реализираха на основата на сключения между тях договор първия регионален ловен събор „Добруджа”. Напомни, че в началото на декември ще се проведе среща на ръководствата на сдруженията за планиране на работата през 2018 г. и специално на Втория регионален събор.

Останалото бяха оригинални ловджийски истории, искрен смях, наздравици и уговорки за следващи срещи.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ