Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Председателят на ЛРС-Габрово Венцислав Маринов за плановете на сдружението за новия сезон

Замисълът е да вдигнем двойно разселването на фазан в ловностопанския район, стопанисван от габровското сдружение, каза неговият председател в навечерието на новия ловен сезон.

“Тази година в Габрово правим дигитализиране на всички солища и хранилки, за да може да бъдат контролирани по всяко време. На практика няма председател на дружинка, който да знае всичките солища в района. Но с навигационните технологии те ще може да бъдат наблюдавани и контролирани.

Стрелбището към ловния комплекс „Гергини” вече ще работи постоянно. Стигнахме до лицензирането на полигон за обучение на кучета свинари, на полигон за обучение на кучета за подземен лов, получихме разрешение и за полигон за обучение на кучета птичари. Всичко това означава, че извън ловния сезон един ловец ще може да изкара ловното си куче, да го тренира и да поддържа формата му постоянно, независимо, че сезонът е свършил.

Друга наша гордост е, че вече имаме база за интензивно развъждане на лопатари. В момента от четири купени животни имаме седем. Живот и здраве, след 6-7 години те да са още повече, та да ги разселваме.”

 

Какво още каза председателят на ЛРС-Габрово в навечерието на сезона, четете в бр. 33 на в. “Наслука” на 16 август

 

Мариана Мандичева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ