140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Предстоящо в сдруженията – Велико Търново, Добрич

23 и 24 юлиПоредният държавен турнир по ловна стрелба „Царевец”

Организира го Българската федерация по ловна стрелба, великотърновския спортен клуб по ловна стрелба и сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” в старата столица ще се проведе на събота и неделя

Очаква се на ловното стрелбище край Велико Търново да покажат уменията си повече от 60 стрелци от цялата страна. Както  досегашните състезания, и сега мъже, жени, младежи, кадети и ветерани ще мерят сили в дисциплините „Скийт” и „Двоен трап”.

октомври 2016Първи регионален събор на ловците и риболовците “Добруджа”

На работна среща, която се проведе на 15 юли в Добрич, присъстваха представителите на ловно-рибарските сдружения от Балчик, Вълчи дол, Добрич, Силистра и Тервел, потвърдиха идеята от Ген. Тошево, Каварна, Крушари и Шабла.

Съгласно приетия на 23 януари 2013 г. Договор за сътрудничество, обсъдиха и приеха план за организиране на първия регионален ловен събор “Добруджа”, който ще се проведе в средата на октомври т.г. на базата на сдружение “ЛРД Добрич” в м. Кобаклъка край Добрич.

Преди него ще се проведат лов на пъдпъдък и фазан на територията на ловно-рибарските сдружения в Силистра и Балчик, както и състезание по улов на риба на микроязовира край с. Брестак, на територията на ловно-рибарското сдружение във Вълчи дол. Своята точност в стрелбата с ловно оръжие в дисциплината “скийт” ще демонстрират най-добрите стрелци от всяко сдружение на стрелбищния ловен комплекс в м. Кобаклъка.

По време на различните прояви членовете на отделните сдружения ще обменят опит в дейността, която ги сдружава.

Естествен завършек ще бъде тържественото провеждане на първия регионален събор “Добруджа”, на който ще бъдат наградени призьорите в отделните прояви.

Домакинът на проявата Сдружение “ЛРД Добрич” е предвидило в същия ден да бъде направена първа копка на ловен дом и стрелбище за нарезно оръжие, които са отдавна желани от ловците от Добрич.

Предвижда се да участват гости от сродни организации от Гърция и Румъния.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ