140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Преизбраха Божидар Трайков за председател на ЛРС-Елин Пелин

елен пелин божидар трайков

Отчетно-изборното събрание на ЛРС-Елин Пелин премина стегнато и делово, присъстваха 20 делегати от избраните 23.

Изборът за председател на ЛРС-Елин Пелин беше с явно гласуване. Делегатите единодушно дадоха своя вот за втори мандат на Божидар Трайков.

Събранието бе открито с едноминутно малчание – почит за починалите колеги.  Деловата работа започна председателят на сдружението Божидар Трайков, който изнесе доклад за четиригодишния мандат на УС. В него той посочи успехите от постигнатото досега  и изказа увереност, че ще има надграждане.  

Материалните бази на дружинките всяка година се подобряват .И макар да е трудно в днешно време с финансите, желанието на ловците да обновят базите си е над всичко. В близост до ловните хижи и заслони са изградени дивечови ниви, които редовно се засяват. Изграждат се чекала за подборен обстрел, калища, хранилки и солища за животните. Извършените проверки от РДГ показали положителни резултати. С тези оценки сдружението може само да се гордее и да надгражда всичко, направено досега.

В своя доклад Божидар Трайков се спря на последиците от Африканската чума по свинете и пандемията от COVID-19: липсата на дивите свине, не се намират умрели животни по ловните полета. Явно са мигрирали, усещайки болестта. Пандемията също оказала влияние. Много ловци, страхувайки се за своето здраве, а и наложените ограничения допринесли те да не излизат на лов.

елен пелин божидар трайков

Нарушил се целият ритъм на живот на сдружението. Но това не попречило да се вземе единодушно решение да се дари на болницата в гр. Елин Пелин с 5000 лв.

„С това си действие ловците от ЛРС-Елин Пелин, показахме, че сме отговорни и съпричастни към всичко, което се случва около нас и сме готови винаги да се отзовем, когато е необходимо“, споделя председателят.

През този мандат на УС са разселени 915 яребици, 300 киклика и 1050 фазана. Предстои разселването на още 420 фазана през есента.

„Сдружението през годините придоби опит в разселването и се стигна до извода,че пролетното разселване е по-добро за птиците – те по-лесно се адаптират от есенното – заяви председателят. – За тази цел  сдружението изгради 4 волиера за доотглеждане на фазани и яребици и след адаптацията им ги разселваме.”

Гост на форума беше Мария Рангелова, експерт координатор в НЛРС-СЛРБ.

Павлина ПАВЛОВА

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ