140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Преизбраха Дечо Иванов за председател на ЛРС–Дулово

дулово събрание

Нов управленски мандат за 9-членния управителен съвет и председателя Дечо Иванов гласува общото събрание на ЛРС-Дулово. Решението бе очаквано и логично, след като гости и делегати чуха отчета за свършената работа и планираните занапред дейности в дуловското сдружение.

В работата на отчетно-изборното събрание взеха участие 65 делегати, избрани на събранията на 18-те дружинки, обединени в ЛРС-Дулово.

дулово събрание

Гости бяха главният секретар на НЛРС-СЛРБ Даниел Тошков, председателят на правната комисия на Националната организация  Николай Гунчев и зам. областният управител на Силистра Минчо Йорданов, който е ловец и редови член на сдружението.

ЛРС-Дулово стопанисва площ от 53 132 ха, а броят на ловците, подновили  своето членство за 2022 г., е 675. 

Само през 2021 г. ловците от Дулово са разселили 1625 фазана, а за тази година е  предвидено природата да бъде обогатена с нови 2600  птици от същия вид. 20 хиляди лева е струвало на ловците миналогодишното разселване. Отделно за ловностопански мероприятия са похарчени още близо 20 хил. лв.

С помощ от НЛРС-СЛРБ в село Межден е изграден нов волиер за доотглеждане на фермено развъдени дивечови птици. Със собствени средства е обновен и волиерът в Дулово, а за тази година е планирано изграждането на нов в село Паисиево.

дулово събрание

Проведен е и курс за млади ловци, като от 36 записали се успешно положилите изпит и приети за членове на сдружението ловци са 19.

За изминалата година няма нито едно нараняване или по-тежко произшествие на територията на сдружението. За грубо отношение и нарушаване на дисциплината  в дружинката с решение на УС на сдружението в Дулово има санкциониран един ловец, като с решение на съда му е отнето оръжието.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ