140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Преизбраха Стоян Серев за председател на ЛРС-Септември

преизбраха стоян серев

Стоян Серев беше преизбран за председател на Управителния съвет на Ловно-рибарско сдружение „Марица 1999“ гр. Септември за втори последователен четиригодишен мандат.

Присъстващите 53-ма делегати в Общото отчетно-изборно събрание, изпратени от ловците в 16-те ловно-рибарски дружини на организацията дадоха единодушно подкрепата си опитният ловец и организатор Стоян Серев, който преди да поеме първия мандат, 31 години е председател на ЛРД-Карабунар, която е към същото сдружение.

преизбраха стоян серев

„През изминалия мандат стремежът ми беше главно работата в сдружението да влезе в ред и всяка негова дейност да се провежда при пълна организационна и финансова прозрачност – сподели Стоян Серев. – Усилията ни скоро дадоха резултат и това сплоти членовете на управителния съвет и на колектива ловци и риболовци – те по всяко време знаеха средствата, с които разполагат.

Разбира се, това са средства единствено и само за дейностите, свързани с увеличаване на запасите от дивеч.

За постигането на целта отговорно постъпиха и служителите на сдружението Емил Сталев – специалист по лова, и ловният надзирател Георги Георгиев. Всички бяхме екип.

През втория мандат трябва да работим още по-добре, за да постигнем още по-добри резултати. Всичко трябва да е на ниво. Крачка назад не може – само напред. Казано по-конкретно – повече грижи за дивеча, повече животни и по-приятни и богати на слука ловни излети.“

В ЛРС-Септември членуват 879 ловци и риболовци обединени в 16 ловно-рибарски дружини. От тях до 65-годишна възраст са 692, а над 65 г. – 186. Стопанисваният от ЛРС „Марица 1999“ ловностопански район е  44 500 ха, в който има всякакъв дивеч, обект на разрешения лов.

преизбраха стоян серев

Дружините Карабунар, Ковачево, Бошуля, Септември ловуват само на дребен дивеч – основно на яребица, фазан, пъдпъдък и гургулица. За разлика от дружините в Калугерово, Виноградец, Славовица, Горно вършило, Ветрен дол, Варвара, Габровица, Сестримо и Момина клисура, където се радват и на лов на дива свиня.

„През периода имаме издадени 240 членски карти на риболовци, които за разлика от преди са в пъти повече – продължи Серев. – Сключихме договор с ИАРА и вече издаваме риболовните билети на място в сдружението.

И Емил Сталев, и Георги Георгиев работиха изключително всеотдайно и активно за зарибяването на водоемите, така че да станат по-привлекателни за риболовците.

Радваме се на разбиране и подкрепа да популяризираме риболовния спорт и да привличаме все повече възрастни и деца да го практикуват.”

Мариана Мандичева

Снимки Румен Чергаров и Емил Сталев

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ