140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Преизбраха Валентин Цоцев за председател на ЛРС-Гулянци

преизбраха валентин цоцев

Председателят на „Ловно-рибарско дружество „Стре­лец”- гр. Гулянци Валентин Цоцев бе преизбран на поста, след като на отчетно-изборно­то събрание получи подкре­пата на всички делегати.

При проведения таен вот името му бе посочено в 100% от бю­летините, друга кандидатура не бе издигната.

Валентин Цоцев се ползва с доверието на своите колеги, засега той ще продължи да води ЛРС-Гулянци и като специалист по лова, докато сдружението не намери друг експерт да поеме организационните задачи.

ЛРС-Гулянци стопанисва площ от около 44 хил. ха и обединява 12 дружини. Броят на ловците, подновили своето членство за 2022 г. досега, е 425.

„Доста сме дейни: Тази година закупихме около 700 броя едногодишни фазани, които разселихме. Птиците са от дивечовъдното стопанство на фирма „Сокол-БЛРС” в гр. Русе. Живи и здрави са, което означава, че са хранени пра­вилно и че хората във фаза­новото стопанство там си вър­шат много добре работата”, каза Цоцев.

Дейностите около разселването на фазаните, в т.ч. покупка и транспорт, са на стойност около 11 хил. лв., като средствата са били пред­варително планирани.

По думите на председателя на ЛРС-Гулянци в района на сдружението фазанът е ос­танал единственият обект за лов – дивата свиня почти се е загубила, след като болестта АЧС доста е намалила попу­лацията.

„Ние сме район с добри местообитания на фазан. Намираме се между реките Осъм, Вит, Искър и Дунав. Срамота ще е при това мес­тоположение да го няма този дивеч”, коментира Валентин Цоцев и отличи трите ловно- рибарски дружини, изпълнили плана за отстрел на фазан напълно – Гулянци – втора, Гиген и Милковица.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ