140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Прекрасен детски празник на язовир „Студен кладенец“

кърджали риболовен празник

Над 100 деца се събраха на бреговете на родопския язовир „Студен кладенец“, за да участват в състезание по риболов на плувка. Идеята за този риболовен празник е на община Кърджали и е по повод откри­ването на новия риболовен сезон.

За състезателно трасе бе избрана подходяща брегова ивица в района на с. Широко поле. Като гости и настойници присъстваха и много родите­ли, които на моменти прежи­вяваха шумно всеки успех или провал на своите деца.

Детският турнир по риболов на плувка се организира съв­местно от Сдружение на ри­боловците от „Каскада Арда“ и община Кърджали. Целта е децата да се запалят по рибо­лова и да го възприемат като любимо хоби, а това ще им га­рантира приятни мигове сред природата.

На мястото на събитието бе кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн, заедно със своя заместник Веселина Тихоми­рова. Г-н Мюмюн поздрави участниците с този риболовен празник и им пожела здраве и наслука. Той увери, че имат намерение да направят това състезание традиционно, както и да го популяризират и разширяват. Родители също изразиха за­доволството си от възмож­ността децата да се откъснат от напрегнатото ежедневие, свързано с дигиталните ус­тройства.

От община Кърджали бяха осигурили купи за най-добри­те, както и тениски и шапки за всички участници.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ