140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Притеснява забавянето на законовите промени

С Кольо Милев, председател на ЛРС-Сливен, се срещаме на 6 август, когато НЛРС-СЛРБ отбелязва своя празник.

В днешния празничен ден какво ще пожелаеш на ловците от цялата страна?

Пожелавам да запазим единството на нашата организация, за да сме силни и да отстояваме нашите искания. Иначе преди откриването на сезона, разбира се, пожелавам „Наслука!“

Какви са очакванията за новия ловен сезон сред ловците от Сливен?

Полагаме все повече усилия за увеличаване на запасите от дивеч. През миналия сезон резултатите бяха добри, особено при лова на заек в селата Жельо Войвода и Крушаре, където имаше добра слука. Колкото до прелетния дивеч очакванията са за добър ловен сезон, въпреки големите жеги. Разселихме много яребици и кеклици, предстои да разселим и фазани, така че запасите са добри и очакваме успешни излети. Имаме и десет дружини в Балкана, където ловностопанските райони са добре заредени с храна за дивите свине, наблюденията доказват наличието на дивеч, така че всички са оптимисти.

Добре сте запознат с предстоящите законови промени. Какво мислете за тях?

Притеснявам се, че много се забави тяхното приемане, може и въобще да не се случат, а там има някои доста добри предложения, полезни за ловното стопанство. Колкото до увеличаването на ловната стража, смятам, че депутатите няма да гласуват това предложение, тъй като има алтернативни сдружения, които няма да издържат финансово и заради тях ще се направят компромиси, което пак ще доведе до неефективност при опазването на дивеча.

Беше ли време да се създаде сайта „Дивото“?

Ще направим всичко възможно до 17 септември, когато отбелязваме 120-годишнината от създаването на нашето сдружение, да сме готови да използваме възможностите, които ни дава сайтът „Дивото“ и да качим в него информация за сливенската организация. Разбира се, нашите членове ще се възползват и от възможността да се осведомяват за делата на колегите си от цялата страна.

Записа: Стоян Пашкуров

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ