140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Призрачен риболов с кауза на Хелоуин в НДК

По-различно хелоунско парти, чиято кауза е опазването на океаните, избирайки рибата, която ще сготвим, организира Глобалният екофонд WWF на 31 октомври в НДК в София.

В този ден, освен Хелоун, се отбелязва и Денят на Черно море и затова фасадата на НДК ще светне в синьо, а в сградата ще има шестметров макет на кит и фризер със сензорен екран, които ще обясняват коя е полезната риба и как може да се опази животът в океаните.

С тези инсталации от WWF ще представят Рибен буквар 2.0, който е своеобразен наръчник за потребителя как да избира морска храна, така че да не са застрашени рибните запаси в света.

Проблемът никак не е за подценяване, посочват от екоорганизацията. Само за 40 години рибните запаси, използвани за храна, са намелели почти два пъти в световен план. Това поставя на изпитание както природата, така и хранителната сигурност на човечеството. Над три милиарда души зависят от морската храна като източник на протеин, а 800 000 се прехранват от риболов и свързани дейности.

Първите, които биват засегнати от проблема, са развиващите се страни, а след това всички останали. Европейският съюз е най-големият вносител на риба в света, което означава, че европейските потребители имат огромна сила и огромна отговорност, смятат още от WWF.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ