140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Прогноза: Времето ще бъде ветровито

Студен атмосферен фронт ще премине през България от запад на изток. Вследствие от това температурите ще се понижат. Ще има краткотрайни валежи. Възможни са гръмотевични бури и градушки.

Захлаждането ще продължи само два дни, след което отново времето ще е горещо, каза климатологът доц. Георги Рачев в ефира на БНТ.

Трудно е да се прогнозира какво ще е времето в района на Черноморското крайбрежие, защото морето все още е топло и заради влажните маси, може да има повече валежи. Няма опасност обаче да преживеем такова бедствие, каквото връхлетя Скопие, добавя доц. Рачев.

Над Западна България облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен и временно силен вятър северозападен, в Източна България север-северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува студен въздух.

Над планините облачността ще е често значителна и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Билата ще са в мъгла. Температурите чувствително ще се понижат и максималната на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра – около 9°.

Обявиха жълт код за силен вятър в Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен и Ямбол.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ