Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Прокуратурата в Попово привлече бракониер за обвиняем

Към 23 часа на 14 декември, в местност между село Люблен и Садина, служители на охранителна фирма, които работели по договор с горското стопанство, чули изстрели.  

На мястото, откъдето били произведени те, бил забелязан тъмен джип „Тойота ланд круизер“ с шуменски номера, чийто шофьор дал газ и успял да избяга. В последствие било установено, че автомобилът е собственост на транспортната фирма на бизнесмена.

В петък джипът бил открит на автомивка, минути преди да бъде измит от калта по време на бракониерския лов. При огледа от колата били иззети 7 кутии ловни патрони и други доказателства за извършеното престъпление. При претърсване в къщата на 41-годишния бизнесмен пък са иззети 3 ловни карабини, боеприпаси и части от убития едър дивеч. 

Златко Ил. е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР. Пред разследващите той направил пълни самопризнания, като обещал да възстанови щетите. Районната прокуратура в Попово му е наложила най-леката мярка за неотклонение – mодписка. 

Бракониерският лов се наказва с лишаване от свобода до 1 година или с глоба от 100 до 300 лева, както и с лишаване от права да изпълнява съответна длъжност. 

 

Източник: Dir.bg

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ