140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Пролетна среща на европейските ловни организации – членки на FACE (обновена)

От 9 до 11 април 2019 г. Асоциацията на кралските холандски ловци – Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging – бе домакин на пролетната среща на членовете на FACE 2019 в Холандия, в която участие взе и председателят на НРЛС-СЛРБ инж. Васил Василев.

Основното събитие беше първата Европейска ловна конференция: „Дивите предизвикателства за лов и опазването на дивеча”, където в редица дискусии на високо равнище бяха обсъдени най-горещите теми, пред които са изправени европейските ловци. Те включват бъдещето на оловото в боеприпасите, управлението на едрите хищници, Африканската чума при свинете, осигуряването на устойчивост на популациите на мигриращите ловни птици и предстоящите европейски избори.
Участниците в конференцията бяха ръководителите на европейските национални ловни сдружения, експерти от академичния свят, представители на Европейската комисия и индустрията, както и ключови европейски екологични неправителствени организации. Всяка сесия изтъкна необходимостта FACE да води диалога в институциите на ЕС за насърчаване на лова и опазването на дивеча в Европа. Те също така подчертаха значението на FACE и неговите членове да информират за решаващата роля, която играят европейските ловци по отношение на опазването на природата, селските икономики, образованието на по-младите поколения и насърчаването на културното наследство.

Президентът на FACE Торбьорн Ларсон заяви: “Европейските ловци са обединени в FACE, за да водят дебата в Брюксел, където се решават 75% от правилата, засягащи европейския лов. От 1977 г. FACE изгради моста между ловците и европейските институции и е важно да имаме силно FACE “.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ