140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Провадия – Добър старт при едрия дивеч

Провадия, Георги Ников

Седем диви прасета паднаха през първия месец от откриването на сезона за едрия дивеч в ловищата на  дружинката  в селата Тутраканци – Чайка, която е към Ловното сдружение в град Провадия.

Атрактивният й председател Камен Кирилов съобщи, че са убити  пет глигана и два приплода. Това е изпълнение на 90 на сто от плана за отстрел, а има още доста време и се очакват хубави слуки и в следващите месеци.

Миналият сезон завършиха с 15 броя, като местните ловци се надяват цифрата да бъде надхвърлена, тъй като се наблюдава добро движение на животни и подхранването показва, че има постоянно посещение край хранилките.

По време на един от излетите, когато ловецът Радостин Иванов събаря 120-килограмовия глиган, е отстрелян и чакал.На няколко пъти ловците срещат сурии, като  пропускат майките и на последния излет успяват да отстрелят две диви прасета.

Председателят на дружинката Камен Кирилов има този сезон две слуки, както и Радостин Иванов, а по една са ловците Красимир Янков, Румен Василев и арендаторът на земята в този край Стойчо Кръстев, който е един от най-големите спонсори, осигурил достатъчни количества фуражи, също така и обработва дивечовите ниви на дружинката.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ