Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Проведоха Фестивал на рибата в Козлодуй

фестивал на рибата

Седмото издание на станалия вече тради­ционен Фестивал на рибата събра в Ботев парк стотици жители и гости на гр. Козлодуй. Празникът започна още на ранина с организи­рано състезание по улов на риба в река Дунав. Победител с най-голям актив стана Валентин Иванов, на второ място се нареди Светослав Иванов, а трети е Ангел Евтимов. Имаше награ­ди и за най-младия и най-възрастния участник в състезанието.

Официалната част от празника тръгна с при­ветствие на кмета на община Козлодуй:

„Радвам се, че вече седма година провеж­даме този прекрасен Фестивал. Благодаря на пенсионерските клубове за старанието и жела­нието, на ранобудните рибари. Благодаря и на АЕЦ „Козлодуй”, че винаги ни подкрепят и успя­ваме заедно да организираме такива чудесни празници за Вас, гражданите. Весел празник на всички!”, каза г-жа Маринела Николова.

фестивал на рибата

Специални гости на Фестивала на риба­та бяха шеф Царина Цанева и шеф Ивайло Иванов от Hell’s Kitchen. Те приготвиха вкусна рибена супа, която по традиция бе осветена от уважавания от всички отец Пламен. Всички присъстващи на празника опитаха специалното ястие.

Компетентно жури, в състав: шеф Царина Цанева, председател, шеф Ивайло Иванов и майстор готвач Кристиан Занев, дегустира и оцени рибните ястия, представени на кули­нарния конкурс. Пенсионерските клубове от община Козлодуй се изявиха на изключително високо ниво и затрудниха журито. И все пак най-добрите рибни специалитети бяха оценени подобаващо.

фестивал на рибата

Празникът продължи с богата музикално- артистична програма през целия ден. Много аплодисменти имаше за танцова формация „Дилмани“, както и за музикално-танцова фор­мация „7/8“. Кулминацията все пак беше във вечерната програма с концертите на сръбски­те изпълнители Дадо Полумента и Бресквица и бенд. До късно вечерта в Ботев парк течеше празненството на този фестивал.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ