Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Птичи грип и в област Хасково

Огнище на  птичи грип е регистрирано в с. Узунджово, община Хасково. Спешно е свикано заседание на  Областната епизоотична комисия. На форума е взето решение за ограничителни мерки, за да не се допусне разпространението на болестта. Издадена е заповед на областния управител, която е изпратена на всички общини и институции имащи отношение към проблема.

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните – Хасково да организира съвместни проверки с представители на ловно-рибарските дружества, държавните лесничейства и неправителствени организации на природозащитници  за наличие на болни или умрели диви мигриращи или синантропни птици, се казва в документа. Забранява се провеждането на пазари и изложби за птици на територията на областта. Собствениците и управителите на птицевъдни обекти се задължават да не допускат контакт между птици, живеещи в дивата природа, и домашни птици.

Предстои извършване на периодични клинични прегледи. При съмнения ще се вземат проби от домашните и диви птици за вирусологични изследвания.

 

Златка Михайлова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ