Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ръководството на ЛРС-Чупрене гостува на колеги в Сърбия

Владислав АНДОНОВ

От 16 до 18 ноември председателят на УС на ЛРС „Миджур“-Чупрене Богомил Станков, Велислав Стефанов, член на УС на същото ловно-рибарско сдружение и ловният им помощник кучето Рики, посетиха своите добри приятели от Ловно сдружение „ФАЗАН“ – гр. Сърбобран, автономна област Войводина Република Сърбия. Посрещането бе на обичайното високо ниво.

В последвалата дискусия, където участие взеха и представителите на побратименото Ловно сдружение Миничево и ловци от Ловно сдружение Яношхалма, Република Унгария, бяха обсъдени различни проблеми, добри практики, успехи в лова, ловностопански дейности, свързани с грижите за дивеча и природата.

По-късно се състоя и традиционната ловна вечеринка с размяна на подаръци и пожелания за здраве и хубава слука. Не мина и без прословутите сръбски кулинарни специалитети, а „черешката на тортата“ бяха тамбурашите, които със своята музика направиха обстановката невероятна. На другия ден сутринта в сградата на ловното сдружение бе направен инструктаж и всички поехме към указаното ловно поле. В този ден излетът бе на заек, направи се разстановка и ловът започна. Не след дълго се чуха и първите изстрели, които с навлизането по-навътре в полето зачестиха. След приключването на лова домакините направиха анализ и поздравиха участниците за успешния лов. Последваха снимки за спомен и всички се оттеглиха на почивка.

В неделя 18 ноември бе предвиден лов на фазан. След направен инструктаж ловът започна и се видя, че името на местното сдружение е абсолютно заслужено.

ФАЗАНИТЕ БЯХА В ИЗОБИЛИЕ

Ловците и техните четириноги помощници изпитаха истинско удоволствие и слуката бе много добра. Последваха снимки за спомен. На раздяла всички си пожелаха здраве слука и до нови срещи на 15 и 16 декември в ЛС-Миничево, Р.Сърбия, където ще се ловува на дива свиня.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ