Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ръст на елените  и в Хасковския край

елени хасковския край

Традиционната пролетна таксация, организирана от  Ловно-рибарското сдружение в Хасково, премина при отлична организация. Всички дружини масово се включиха в преброяването на дивеча, както и в извършването на ловностопански мероприятия.

елени хасковския край

Радващ ръст в популацията на благородните елени и елените-лопатари в Хасковския край – това е една от направените констатации на ловците.  

Установено е също, че запасите от глигани засега надхвърлят допустимите количества, което поставя ЛРС-Хасково в по-добри позиции от други сдружения. 

Над 13 хиляди са преброените фазани и яребици. Този факт се дължи и  на редовното разселване на фермено произведен пернат дивеч на територията на сдружението, на големия брой волиери за доотглеждане и адаптация на птиците. 

Дивите зайци са близо 5 хиляди, показва още справката.

Продължава трайната тенденция на увеличена численост на чакалите в Хасковския край, които са най-разпространените хищници в този край. Чакалът е адаптивно животно, не подбира храна, напоследък има случаи да се появява и в покрайнините на града, коментира дългогодишният ловец от ЛРД-Идимирли Тодор Алексиев.

елени хасковския край

През настъпилите топли пролетни дни много дружини се насочиха към ремонт на хранилки, навеси, чакала и други съоръжения.

Златка Михайлова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ