Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Разселиха 3450 фазана в две общини в ЛРС-Бяла

бяла разселване

В два дни протече кампанията по разселване на фазани в ЛРС-Бяла, Русенско. Първо бяха пуснати птиците от волиери за доотглеждане в селата от община Две могили, а на следващия ден се разселиха тези от община Бяла.

Припомняме, че фазаните са закупени от Русенското стопанство на фирма „Сокол-БЛРС“ на 60-дневна възраст и са разпределени във волиери за доотглеждане. Общо 30 такива волиера имат, а в състава на сдружението членуват 38 дружини. Там, където нямат неоходимата база, ползват тази на съседна по-голяма дружина. Така на практика са осигурени всички дружини.

Ръководителят на ЛРС-Бяла Живко Брашнаров сподели повече подробности относно проведената акция по разселване.

бяла разселване

„Тази година закупените от Русе фазани са с много добро качество. Извозихме ги на два транша, като наехме специалиризан превоз. Престояха двайсетина дни във волиерите за дооглеждане и след това ги разселихме в най-подходящите местообитания, където има вода наблизо, за да се адаптират по-лесно.

През последните няколко години правим такова мащабно разселване, понеже и по Националната програма на НЛРС-СЛРБ ни осигуряват солидни количества и популацията в дивата природа е добра. Доволни сме, разбира се, ловците също се радват да има толкова фазани в техните полета.

Дивата свиня си остава приоритет в лова при нас, но с оглед на намалялата и все още невъзстановена популация, фазаните са реална алтернатива през зимата.“

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ