Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Разселване на диви зайци в Пиринско

диви зайци пиринско

Ловните сдружения в Сандански и Гоце Делчев имат трайна политика за стабилизиране на запасите от диви зайци в дребнодивечовите ловни полета.

И миналата година, и сега сдружението в Сандански закупи от производственото стопанството на фирма „Сокол-БЛРС“ в Луковит по 50 заека, които бяха разселени в районите на четирите градски дружинки, в Катунци и Ласкарево, като цената за един брой с транспорта излиза 192 лева.

диви зайци пиринско

Според специалисти този нов контингент диви зайци ще спомогне за опресняването на кръвта на местните запаси и ще стабилизира имунната им система, за да са защитени от епидемиологични заболявания.

Но за да се случи това, те трябва да бъдат опазени до следващия размножителен сезон, което ще рече ловците да се отнесат с разбиране и да се предпазят от изкушения.

И паралелно с това, с неотслабващ темп да продължават безкомпромисно да редуцират хищниците, които могат да компрометират и най-добрата идея.

диви зайци пиринско

Поръчката в Гоце Делчев беше по-скромна – заявиха 10 заека, които бяха разселени в м.”Стрелбището” от ловците на градската дружинка.

Кузман Петров

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ