Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Разширено заседание с държавните институции в ЛРС-Кърджали

заседание кърджали

В навечерието на откриването на  ловния сезон на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина Управителният съвет на Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали проведе традиционното си разширено заседание.

В него взе участие председателят на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ Васил Василев.

Председателят на сдружението Васил Дончев запозна колегите си със заповедта на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите за откриването на ловния сезон. Той припомни, че на гургулица може да се ловува само в събота и в дните, обявени за официални празници, като допустимата норма е до 8 броя на ловец на излет.

Предупреди да не се използват забранени средства и методи на ловуване, като прочутите електронните звукови машинки за привличане на пъдпъдъка.

Призова ловците да бъдат дисциплинирани, да спазват правилата за безопасност, да бъдат инструктирани добре преди всеки излет.

заседание кърджали

„Най-важното, което трябва да си кажем за новия ловния сезон е той да бъде безавариен – изтъкна инж. Василев. – Така че апелирам за дисциплина, когато се борави с оръжие, никакво отстъпление от правилата. Нека да бъдем по-отговорни, да спазваме реда, да има контрол и да сме безкомпромисни към нарушителите и бракониерите. Пожелавам здраве и слука на всички.“

Началникът на Районното полицейско управление в Кърджали Никола Палахутев обърна специално внимание на мерките на безопасност. Наблегна, че ловецът трябва да сглоби пушката на пусията, по време на лов тя да бъде на предпазител, да повтарят инструктажа преди всеки ловен излет и да го спазват, да се отдели повече  внимание на младите ловци, които нямат изградени навици за боравенето с оръжие, да се стреля само по ясно видима цел.

Директорът на Държавно ловно стопанство „Женда“ Радослав Боев пожела на ловците успешен сезон и най-вече здраве, за да могат да продължат да съхраняват традициите  в лова и опазването на дивечовото богатство в региона.

„Ловът е удоволствие, стопанисвайте правилно дивеча, ако го правите ще има дивеч и за следващите поколения“ –  подчерта той.

В работата на заседанието взеха участие също зам.-директорът на Областна дирекция на МВР Стефан Караиванов, директорът на Регионалната дирекция по горите Митко Младенов, Стефан Аврамов от Фондация „По-диви Родопи“, директорът на Дивечовъден участък „Студен кладенец“ Борис Къдрински и представители на други институции, които имат отношение по организирането и контрола на лова.

заседание кърджали

Заседанието се проведе в новия ловен дом на ЛРД-Паничково, който беше открит преди една година. Гостите бяха посрещнати от дългогодишния председател на дружината Халим Рустем, който е заслужил деятел на НЛРС–СЛРБ, както и от кмета на селото и член на дружината Али Бекир.

Валери КОВАЧЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ