Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Разследват незаконен лов в Благоевградско

По сигнал за бракониерски лов край Благоевград работят служители на полицията и Югозападното държавно предприятие, нарушителите са установени, работата по случая продължава. На мястото на бракониерския лов са изоставени четири автомобила, участниците в лова, при който има убито диво прасе, са избягали. В момента служители на служба КОС към ОД МВР установяват съпричастността на четирима заподозрени към деянието.

Вчера, 28 ноември, около 15.30 часа, на тел. 112 е съобщено за незаконно ловуваща група между селата Дренково и Лисия, община Благоевград. „Веднага е сформиран екип от служители на териториалното поделение на ЮЗДП за проверка и завардване на пътищата. Извикани са и служители от служба КОС на МВР-Благоевград. При пристигане на място единият от екипите чува три изстрела. На терен са открити два автомобила „Лада Нива”, в единия от които е имало калъф от ловна пушка. В други два леки автомобила на асфалтовия път за с. Дренково също са намерени калъфи от ловни пушки”, съобщиха днес от пресцентъра на ЮЗДП.

След проверка са установени собствениците на автомобилите. От служба КОС /Контрол на опасните средства/ са запечатани касите в домовете на заподозрените ловджии за установяване на оръжията. „Не е открит отстрелян дивеч, но има следи от убито диво прасе, а дирята, по която животното е влачено, е заметена с клони. Това установиха служители на ДГС-Благоевград, които тази сутрин провериха мястото на отстрела между селата Дренково и Лисия след сигнал за бракониерския лов”, уточняват от пресцентъра на ЮЗДП.

По неофициална информация сред участниците в незаконния лов са бивш служител на МВР и бизнесмен, и двамата от Благоевград.

 

Източник: БГНЕС

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ