Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

РДГ-Берковица задържа нарушители за незаконна сеч

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Берковица задържаха 5 моторни превозни средства и 20 куб. метра дърва за огрев. Нарушението е установено в землището на село Враняк, община Бяла Слатина, във вторник вечерта по време на съвместна проверка с горски служители от Държавно горско стопанство – Враца.

Инспектиращите забелязват група лица от ромски произход, които извършват добив и товарене на незаконно добита дървесина и се насочват към тях за проверка. Възниква напрежение – нарушителите се опитват да нападат с колове проверяващите. След неколкократни предупреждения от страна на горски инспектор, са произведени изстрели във въздуха със служебно оръжие, при което нападателите се разбягват. За констатираното нарушение е уведомено РУ на МВР – Бяла Слатина и е образувано дознание. Работата по случая продължава.         

Миналата седмица горските инспектори от РДГ-Берковица са извършили 97 проверки и са съставили 4 акта за установени административни нарушения по Закона за горите. Проверени са били 25 моторни превозни средства, 11 сечища за добив на дървесина, 11 обекта за складиране, преработка и търговия, 20 ловци, 5 риболовци, както и 25 физически лица. По случаите са задържани около 3 куб. м дървесина, 6 пр. куб. м дърва за огрев и 2 моторни превозни средства. Проверките в териториалния обхват на РДГ-Берковица продължават.    

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ