140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

РДГ-София и РДГ-Велико Търново конфискуваха незаконни трофеи и дървесина

Над 75 кубика дърва за огрев, 4 моторни превозни средства и един трофей от благороден елен задържаха за седмица служителите на Регионална дирекция по горите – София.

Нарушенията са установени в териториалния обхват на дирекцията в периода от 18 до 24 февруари 2019 г.

При извършените от инспекторите на РДГ-София общо 270 проверки, са съставени 27 акта по Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча.

При проверка, извършена в частен дом в с. Петково, общ. Елин Пелин, горските инспектори към РДГ-София са установили съхранение на ловен трофей от благороден елен без документи, доказващи законния му произход. На нарушителя е съставен акт по Закона за лова и опазване на дивеча, с който трофеят е задържан.

Най-големият обем задържана дървесина е на територията на с. Черньово. 39 кубика незаконни дърва са били съхранявани в полуремарке на товарен автомобил. Съставен е акт на нарушителя, а полуремаркето е иззето.

В средата на февруари горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Велико Търново извършиха общо 148 проверки. Проверени са обекти за добив, складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, ловци и други физически лица.

СЪВМЕСТНА АКЦИЯ СРЕЩУ БРАКОНИЕР

При съвместна акция със служители на РУП-Стражица и РУП-Севлиево на пътя с. Камен – с. Николаево, община Стражица, е спрян за проверка лек автомобил. В  купето му са намерени четири бр. рога от благороден елен, а в багажника – дива свиня. Водачът на автомобила не е представил разрешително и билет за лов. Не е намерено ловно оръжие. На лицето е съставен акт за нарушение на Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са лекият автомобил, рогата и дивата свиня.

В землището на с. Стоките, община Севлиево, е извършена проверка в имот, частна горска територия, за който няма издадено позволително за сеч през 2019 г. Установено е, че незаконно са отсечени 66 дървета от черен бор. Дървесината с обем над 50 плътни куб. м е задържана. По случая е образувано досъдебно производство.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ