140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

РДГ–Велико Търново – 12 дами се вляха в ловните редици

велико търново дами

Седем ловно-рибарско сдружения, чиито членове ловуват на територията на Регионалната дирекция по горите във Велико Търново, организираха тази година курсове за подготовка на ловци.

Най-многобройни бяха групите в сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол” 1884” във Велико Търново – 25 човека, в Горна Оряховица – 18, в Елена – 13. По девет души се подготвяха в курсовете, организирани от ЛРС-Павликени, ЛРС-Свищов и ЛРС-Габрово.

Не всички от записаните обаче, се явиха на изпитите по теория и стрелба по различни причини. Каква е теоретичната им подготовка показаха 130 души, но изпита издържаха 83 от тях – 65%.
И тази година подготовката по стрелба беше на две стрелбища – във Велико Търново и Елена. Само кандидатите за ловци от сдружението в Свищов се учиха да стрелят в Плевенско.

Както през миналите години и сега на изпита по стрелбата нямаше „скъсани”. И така още 83 нови ловци, след като подготвят необходимите документи и се снабдят с предпочитаното от тях ловно оръжие, ще имат възможността да се включат в излетите на дружините, които ги приеха за свои членове.Както обикновено, новите членове на дружините най-често са синове и внуци на ловци, запалили в тях страстта към това хоби. Между тях тази година има и дами, които успешно взеха и двата изпита. Най-много бяха те в курса, организират от ЛРС-Велико Търново – три дами, в Горна Оряховица, Елена, Павликени и Габрово – по две, а в Свищов – само една.

Коментарите на членовете на изпитната комисия са, че продължава да се пренебрегва теорията, на която не всички кандидати за ловци обръщат необходимото внимание. Става дума за това, че грешките не превишават само с една-две допустимите 24, а често са повече от 30. Ала който се подготвя сериозно, успява.

Колкото до стрелбата, тя явно е по-интересна и от години няма случай бъдещ ловец да се представи зле на срелбището.

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ