Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Река Въча на сухо за 4 дни

За поредната драма с река Въча, този път край град Кричим, вече съобщихме. Сега някои подробности по развитието на случая.

Лично кметът на града Атанас Калчев е разпоредил спирането на водата от трите ВЕЦ-а, за период от 4 дни: от 18 до 22 септември. Това се прави с цел почистване на растителността и наносите от коритото на реката, преминаваща през общината. Правено е през 2012, 2015 и 2016 година, но тогава не е имало ескалация на напрежението. Градоначалникът е категоричен, че изпълнява задълженията си по Закона за водите и няма да се поддаде на натиск.

Активисти от риболовни клубове скочиха още със спирането на водата, понеже станаха свидетели как масово се събира риба с ръце от плитките локви, останали из коритото. Те протестират, понеже влагат средства за зарибяване, които в действителност отиват на вятъра.

С оглед пресичане на бракониерството полицията в града, както и регионалното звено на ИАРА са накрак, за да се спре с изгребването на рибата, която и без друго няма кой знае какви шансове да оцелее в сухото корито.

 

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ