140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Рекордна година по отстрел на дива свиня в ЛРС-Трън

трън дива свиня

Резултатите през миналия ловен сезон показват, че е най-успешният по отношение на отстрела на диви свине в ЛРС „Руй“-Трън.

На годишното си отчетно събрание сдружение­то обобщи данните от ловна­та статистика – те показват ползване от 344 диви свине, 29 сърни, 18 вълка, 98 лисици, 2112 пъдпъдъка, 1712 гривяка, 8 чакала и др.

Най-точен мер­ник доказаха: дружинка Забел – със слука от 62 диви свине, Вукан – 50, Филиповци 37, Главановци 25, Бусинци – 25, Лева река – 25 бр. и т.н.

„Зад тези числа стои упори­тият и всеотдаен труд на УС на ЛРС-Трън, председателите на дружинки­те, груповите отговорници и всеки член на сдружението‘‘, посочи неговият председател Иван Искренов.

По думите му с издигане в първостепенна задача на изпълнението на ловностопанските мероприя­тия е гарантирана устойчивост на резултатите.

Важен елемент от дейността на ловците е и борбата с хищ­ниците. Цитираните по-горе цифри показват успехи в тази дейност за отчетния период. По решение на общото събра­ние сдружението продължава да отпуска средства за отстре­ляните хищници.

„На дивата котка гледаме като на защитен вид, спрямо рестрикциите от ЕС, по който не трябва да се стреля, въпре­ки че популацията й в Трънско нараства и нанася непоправи­ми щети на яребици, фазани, зайци и др.‘‘, допълни още Ис­кренов.

Ася АСЕНОВА

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ