140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Решителен протест на ЛРД “Сокол” – Оряхово

Пълният текст на писмото може да се прочете на сайта “Дивото” в рубрика “НЛРС-сдружения” (дясно горе) – собствената страница на Оряхово (вътре), вижте тук http://divoto.bg/node/484

В Решение от сдружение ЛРД „Сокол” – гр. Оряхово се казва:

“Днес, 16.09.2016 г. ЛРД „Сокол” – Оряхово, в знак на протест спрямо нечестните действия на държавния орган, оторизиран да се разпорежда с националното богатство дивеч – така, както на тях им е угодно в тяхна полза и да скубят безмилостно българския  ловец – уведомяваме Националната ловна организация и господата от ИАГ гр. София, че

– отказваме категорично да заплащаме сумите от разрешителните по чл. 65 на Държавното лесничейство,

– отказваме да плащаме членския внос на Националната ловна организация,

– замразяваме членството си до действителен резултат в полза на българския ловец

във връзка с всички проблеми, които са възникнали от височайши господа, които като идат в София, забравят на кой господ служат и започват да си измислят указания и указаниицета, имащи задължителен характер.

Не приемаме никакви техни оправдания, че нищо не може да се направи във връзка с пожарите, че нищо не може да се направи с разселените соколи и продължаващото разселване на същите във връзка с някакви международни програми, за които вероятно се получават някакви комисионни.

Не можем да възприемаме диктаторския метод на ръководство на господата от ИАГ постоянно да ни се спускат някакви директиви указания,  несъобразени със закона и неговия правилник.

При евентуално изключване от редовете на националната организация или лишаване от право на лов запазваме правото си да информираме всички международни инстанции, за да се разбере какво става в милата ни родина България.

Дивечът ни отиде в Румъния през Дунав от зор, господа. В една държава като Румъния от 27 милиона население, в която през прозорците на ловната организация не видяхме нито един път да е запалена някоя нива. А в милата ни България това е хоби, от което хоби полза имат само управляващите независимо от коя инстанция са. И хората говорят: „Всеки си плаща за гяволъка”. А вие сами си направете извода дали са прави или не.

Горното на ваше внимание с поредните очаквания, че сега просто ще бъдем унищожени. Ще чакаме резултати и мигновено, ако са в полза на нашите ловци, ще отблокираме всички такси и членство и ще благодарим на тези инстанции, които могат незабавно да решат въпроса.

В една собственост всеки носи последствията от доброто и недоброто. Тези собственици имат достатъчно пазачи и бодигардове, които да охраняват техните земи и да не допускат никакъв пожар. В противен случай, така както е указано в закона, държавата да ги лиши от субсидиите и многото придобивки, които получават. Но както всичко в тази държава е с краката нагоре, така и сега обикновеният български народ е останал гол и посмешище на всички, които се смятат за богати.

Друго не смятаме да ви изнасяме. Чакаме реално писмени отговори, че от сега нататък всички тези проблеми ще бъдат премахнати и обикновеният български ловец ще може да изпълнява някакъв спорт, докогато и последното парче земя не бъде отнето и ще му се каже: „Само по тази пътека ще може да ходите – тя е държавна, останалата е абсолютно частна собственост. Богатите ще си приготвят тенджери и тигани и този народ, който до сега е използвал лова като увлечение, ще стане техен помощен персонал (гоначи).”

ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ДРУЖИНКИ В ЛРД „СОКОЛ” – ОРЯХОВО

Това е втора решителна крачка в протестите на ЛРД “Сокол” – Оряхово. “Дивото” публикува и първото им предупредително писмо, вижте съдържанието тук http://divoto.bg/lrd-sokol-orahovo-ostro-protestira-sresu-standartno-pismo-na-iag

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ